Nincs időd teljes manikűrre? Tippek a villámgyors eredményért

Sziasztok Pöttyök!

Biztosan Ti is voltatok már úgy, hogy elment az idő a sminkkel-hajjal-szettválasztással, a körömlakk meg lemaradt a kacsóitokról. A mai bejegyzésben néhány olyan lakktípust hoztam, amivel mégis 10-15 perc alatt menetkészre lakkozhatjátok a körmeiteket.


1. A méltán híres homoklakkok. 

Raktározz otthon 1-2 homoklakkot akkor is, ha nem szereted különösebben a finist
(egy piros és egy rózsaszín, vagy nude szín megteszi). Ezek a lakkok tömve vannak nagyobb pigmenttel, így csak az alapnak kell a száradás. Gyakorlatilag az első réteg után már kezdheted is a másodikat, és 10 perc alatt megszárad annyira, hogy ha óvatosan is, de elindulhass. További nagy előnyük, hogy ha mégis belenyúlnánk a még friss lakkozásba, akkor még a kezünkkel is aránylag feltűnésmentesen el lehet igazgatni a gyűrődést. Én nagyon OPI-párti vagyok, ha sand effectről van szó, szuperjók a kiadásaik.

2. Holo-lakkok. 

Ez a másik olyan finis, amivel gyakorlatilag negyed órán belül mehetünk a dolgunkra. Plusz pont, hogy a végeredményen sem fog látszani, hogy nem pepecseltünk sokat a manikűrünkkel. Garantáltan mindenki a mi körmünket fogja csodálni. Ha nem vágysz igazán tartós eredménye, nagyon ajánlom a Moyra holo kiadását. Fantasztikusan eltalált pasztell árnyalatokból áll és nem aranyárban mérik.

3. Glitteres lakkok. 

Mivel itt is kész anyaggal dolgozunk, csak a "vivőanyag" fedőréteg száradási idejét kell kivárni. Egymillió-féle változatban kaphatóak és szintén nem igényelnek extra díszítést. Ha túl soknak érzed a csillámhalmokat mind a 10 ujjadra, válassz szolidabb színt vagy kenj fel csak egyetlen réteget. Az Essence efect lakkjai közt is akadnak szép darabok, a 03 glitz&glam például igazán nőies rózsaszín, mégis a visszafogott fajtából való.

4. Selyem hatású lakkok. 

Tényleg pillanatok alatt szárad és egyre nagyobb a választék is. Igazán visszafogott megjelenést biztosítanak, munkába vagy megbeszélésekre is tökéletes választás lehet egy-egy szép, natúr árnyalat. Némelyik már egy rétegben is tökéletesen fed, de a kettő réteg száradása sem tart semeddig.

5. Használj gyorsszárító fedőlakkot! 

Már szinte minden drogériában válogathatsz a legtöbb márka kínálatából. Ezzel a plusz réteggel nem csak gyorsan szárad a lakkozás, de extra fényt és tartósságot is adhatsz manikűrödnek. Jelenlegi kedvencem az Astro Pro manicure termékcsalád Quick dry top coatja (külön bejegyzés várható).


Ti milyen lakkot kentek fel, ha csak pár percetek van az indulásig?

XOXO: Blondie

Share:

3 megjegyzés

  1. Este szoktam lakkozni. A homok szárad leggyorsabban. Ha mást kenek fel, gyorsszárító fedőlakkot mindig használok. Szerintem a glitteres pont, hogy lassan szárad, hacsak nem díszítésként használjuk egy rétegben.

    VálaszTörlés
  2. Gyors helyzeteknél mindig homoklakkot veszek elő, vagy pedig a fent említett Astor fedőt használom. Utóbbit az Essence BTGN fedője helyett vettem, féltem is tőle, hogy milyen lesz, de nagyon szuper, nem bántam meg a megvételét :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó mindegyik tipp amúgy :) Pár hónapja még biztosan sand lakkot kentem volna fel, sőt még mostanában is néha, de már nem zavar, ha pucér körmökkel kell itthonról elindulnom, valahogy nem köt le annyira a lakkozás, hogy mindig minden helyzetben fontos legyen számomra a kilakkozott köröm :) Úgyhogy, ha szorít az idő, akkor alaplakk és indulás. :D

    VálaszTörlés