Őszi TAG - sok képpel

Sziasztok Lányok!

Bia blogján olvastam ezt a TAG-et és mivel nagyon szeretem az ilyesmit, kitöltöttem izibe' én is. 


1. Kedvenc dolog az őszben?
Őőőőőő... mondjuk hogy még nincs tél. Meg a színes falevelek. Ellenérzéseim vannak szegény ősszel kapcsolatban, mert elmúlt a nyár. Na jó, a bokacsizmáknak is örülök.

2. Kedvenc őszi italod?


Kávé. Nyáron nem esik jól, erre jó a hűvösebb idő. Minden reggel egy nagy bögre kávéval indul, soook tejjel.

3. Milyen ízesítésű a kedvenc teád?

Nem igazán szeretem a teát. Van itt Veszprémben egy szuper teázó (Kávé- és teaház az íródeákhoz), ott viszont igazi különlegességekre lehet bukkanni, na ott szeretem a narancsos teákat.


4. Kedvenc gyertyád,illatod?
Ősszel levendulát, ópiumot és narancsot párologtatok, természetesen illóolaj formájában.  Szeretem még a különlegesebb füstölőket is, most épp kókuszost használok. Illatról jut eszembe, parfümök. Igazi őszi illat a sajnos már nem gyártott Indian summer Priscilla Presley-től, azt nálam soha semmi nem fogja überelni. Még van egy kis üvegcsével a szekrényben, különleges alkalmakra tartogatom, illetve szagolgatom.

5. Kedvenc rúzs?

Jelenleg az új Essence-szortiment rúzsai viszik a pálmát, a Barely there! lett a kedvenc. Szeretem még a Guerlain aranybarna szájfényemet ilyenkor, illetve a bogyószíneket, lilásbordókat. 


6. Kedvenc hidratáló termék?
Vén tyúk vagyok, muszáj hidratálni. Nagyon szeretem az Avon arckrémeit, feszesítenek és egész napra hidratálnak. Mostanság gondolkodom egy Ilcsi arckrém beszerzésén is. A szemránckrémet már megrendeltem a kozmetikusomnál, ha az beválik, akkor jöhet egy nappali krém is.

7. Milyen színeket használsz a szemeiden?

Ilyenkor egyértelműen a földszínek dominálnak. meleg színeket szeretek használni, barnák és bordók, arannyal kombinálva. Ez alól kivételek a ködös napok (felénk ősszel sok ilyen akad), na olyankor ezüstöt kékkel, sötétszürkével. Fura, hogy az időjárás mennyire befolyásolja a sminkelési szokásaimat.


8. Kedvenc zene, amit ősszel hallgatsz?
Nem különböztetem meg a zenéket évszakok alapján. Talán kicsit több msicalt hallgatok ilyenkor, az olyan jó, bekucorodós zene.

9. Kedvenc film és sorozat, amit ilyenkor nézel?
Lásd fent, nincs különbség. Ha rossz az idő, hajlamos vagyok százegyedszer is megnézni a klasszikus Ilyenek voltunk-ot. Sorozatból a Grey's Anatomy aktuális évadját nézem, illetve most nagyon várom az Orphan black második évadát.


10. Kedvenc könyv, amit ősszel szeretsz olvasni?
Nem sok olyan könyv van, amit többször elolvasok. Ami ilyen, azokat sem évszak szerint olvasom újra. Bár most nagy projekt, hogy végre átrágjam magam a Háború és békén, június óta nyúzom, de valamiért mindig elakadok benne (pedig egyébként tetszik).

11. Kedvenc őszi viselet?

Magas sarkú bokacsizma vékony pulcsival és a fehér pufimellényemmel. Évek óta nem unom meg.


12. Kedvenc őszi étel?

Hát erre a kérdésre nem tudok válaszolni sajnos. Mindig olyan bajban vagyok, ha kedvencet kell mondani, most meg ráadásul nem is jut eszembe semmi.

13. Kedvenc helyed ilyenkor?
Ha süt a nap és aránylag meleg van,. akkor parkok, sétányok, erdőszél. Imádom a nyugalmat, ami a nyári nyüzsgést felváltja. Ha vacak az idő, akkor itthon kucorodok a kanapéra egy jó könyvvel.


14. Szereted a sütőtököt?

Nem, nem és nem. 

15. Ha meghívnának egy Halloween-buliba minek öltöznél?

Ez könnyű, boszorkánynak. Valahogy vonzanak ezek a spirituális lények. Természetesen jó boszorkány lennék, de szigorúan feketébe öltözve.


16. Mivel töltődsz fel ilyenkor?
Alszom, olvasok, sétálok. Ennyire egyszerű.

17. Kedvenc őszi kiegészítőd?

A nagy fülbevalók ideje. Nagy karikák, lógós csodák.


18. Milyen sorozatokat nézel ősszel?

Lásd a 9-es kérdést és az arra adott választ.

19. Nagy meleg pulcsi vagy vékony kabát?
 
Vékony kabát. Szeretek rétegesen öltözködni, kiskabát alá mégis csak könnyebb felrángatni még valami kis vékony holmit. Pár éve nagyon rákaptam a bolerókra.

20. Sima sál vagy "végtelen" sál?
  
Ősszel nem nagyon hordok sálat, az nálam téli darab. Ha mégis olyan az alkalom, akkor a pasmina-darabokat szeretem, jó hosszú és széles darabokat, ami akár lepelnek is beillik.


21. Előfordul, hogy hordasz napszemüveget? 
Persze, az sem évszakfüggő szerintem. Ha bántja a szemem a fény, akkor minden további nélkül felteszem. Különösen vezetés közben lehet életmentő, mindig a táskámban van.

22. Mi az a három dolog, ami azonnal beugrik, ha az őszre gondolsz?
  
Az avar illata, köd, nyugalom.

23. Kedvenc őszi gyümölcs?
 
Alma. Néhány hete megint nagyon rákaptam.


24. Kedvenc őszi édesség/sütemény? 
Ritkán eszünk sütit, kedvencem sem nagyon van. Viszont rajongok a Győri édes teljes kiőrlésű kakaós kekszéért.

25. Kedvenc őszi hónapod?
 
Akkor az a szeptember, akkor a legszebb az idő. Nyári gyerek vagyok, nekem semmi más nem jó, csak a finom meleg.


Hát ennyi lett volna az őszi kérdőív, remélem tetszett Nektek. Ha kedvetek támad, töltsétek ki Ti is és linkeljétek megjegyzésben. Én nagyon kíváncsi vagyok. :)

XOXO: Blondie

Tags:

Share:

5 megjegyzés